Eén jaar ester van den hoek UITVAART!

Wat gaat de tijd toch snel!

Vandaag is het een jaar geleden dat ik écht voor mijzelf ben begonnen en wat is er in een jaar veel gebeurd!

Afscheid
Als eerste ben ik dankbaar voor alle families die ik mocht helpen om het afscheid van hun geliefde zo mooi mogelijk te maken. Elk afscheid uiteraard weer helemaal anders: een mis in de kerk of een bijeenkomst in de aula in Lommel, een heel persoonlijk samenzijn in het auditorium van Kempenhof en een afscheid in de Agnus Dei kerk in Waalre. De meesten hier in de regio, maar ook in Den Haag en Breda.

Uitvaartbeurs
Omdat ik het mooi vind om mensen te laten zien wat er allemaal mogelijk is rond een afscheid, heb ik samen met Suzan van der Vorst van Fonckle in september de ‘Uitvaart Inspiratiebeurs’ in ’t Oude Wandelpark georganiseerd. Hier konden de inwoners uit Valkenswaard en (verre) omgeving zien op welke wijze een uitvaart op een eenvoudige manier zo persoonlijk gemaakt kan worden dat deze écht bij de overledene en de familie past.
Het was een prachtige, zonnige dag en de reacties van de bezoekers waren geweldig. Dit is zeker voor herhaling vatbaar op het moment dat dit weer mogelijk is.

Seniorenbeurs
Een week later stond ik op de seniorenbeurs in Theater De Hofnar in Valkenswaard met ballondecoraties van Lila’s decoraties, kaarten en condoleanceboeken van Bonte Raaf en de prachtige viltbloemen van De Viltbloemist als voorbeelden van niet alledaagse producten voor het afscheid.

Wereldlichtjesdag
En in december Wereldlichtjesdag. In het zaaltje van de Mariakerk mochten Tamara Schrijvers en ik ouders ontvangen die ooit hun kind verloren zijn. Wat blijkt hier veel behoefte aan te zijn! Het werd een mooie bijeenkomst met muziek, verhalen en gedichten onder het genot van een kop koffie en een gebakje.|
Ook dit jaar zullen we op de tweede zondag van december, dit jaar de 13e, weer een bijeenkomst organiseren. We houden jullie op de hoogte.

Expo Veldhoven
De seniorenexpo in De Koningshof in Veldhoven was het laatste grote evenement van dit jaar. Zes dagen heb ik daar gestaan, elke dag met weer een andere leverancier die daar zijn/haar werk kon laten zien. Ook dat was weer geweldig om te doen. Mensen zijn echt verrast als ze de mogelijkheden zien.

Alles bij elkaar was het een prachtig jaar! Wat ben ik blij dat ik drie jaar geleden de stap heb gemaakt om nu echt mijn hart te volgen en dit mooie werk te gaan doen. Lieve collega’s, jullie ook heel erg bedankt voor jullie hulp. Samen zorgen wij ervoor dat families op de allermooiste manier afscheid kunnen nemen van hun geliefde in de hoop dat zij er achteraf, ondanks het verdriet, op een fijne manier op kunnen terugkijken.