Update uitvaart en corona

Op deze pagina houd ik jullie op de hoogte van de laatste veranderingen in de maatregelen i.v.m. het Coronavirus.

 

Aanpassing 24 juni 2020

Onbeperkt aantal aanwezigen

Tijdens de persconferentie op 24 juni werden de regels voor bijeenkomsten sterk versoepeld. Zowel binnen als buiten is er geen bovengrens aan het aantal aanwezigen, op voorwaarde dat iedereen 1,5 meter van elkaar zit. Ook moet er bij binnenkomst worden gevraagd naar de gezondheid, anders geldt een bovengrens van 100 personen binnen en 250 personen buiten, beiden exclusief personeel).

Aanpassing 8 mei 2020

Vanaf 1 juni catering bij uitvaarten

Vanaf 1 juni 2020 mogen cafés en restaurants onder voorwaarden hun deuren weer openen voor maximaal 30 personen. Ook rond uitvaartplechtigheden – waar ook maximaal 30 personen bij aanwezig mogen zijn – kan dan weer catering aangeboden worden. Voorwaarde is uiteraard dat 1,5 meter afstand gehouden wordt. Uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen volgen de restrictie van de overheid voor de horeca: de aanwezigen zitten aan tafels met 1,5 meter afstand tot elkaar.

Uiteraard blijven de basismaatregelen van kracht: regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in ellebogen, gebruik maken van papieren zakdoekjes en  anderhalve meter afstand houden.‘Bij mooi weer kunnen nabestaanden ervoor kiezen om de condoleance op een terras te houden. In de horeca geldt voor terrassen geen limiet voor het aantal gebruikers.
Rond uitvaarten is het echter nadrukkelijk niet de bedoeling dat een “buitencondoleance” door meer mensen wordt bijgewoond dan de uitvaartplechtigheid.’


Aanpassing 6 mei 2020

Vanaf 1 juli 100 mensen aanwezig bij uitvaart

Als de komende tijd alles goed blijft gaan mogen er vanaf 1 juli maximaal honderd mensen aanwezig zijn bij een afscheidsdienst. Hierbij de link naar de pagina van de Rijksoverheid.

 

Het is en blijft voorlopig nog wel sober, maar we maken er toch een heel mooi afscheid van!