Wat te doen bij overlijden

Als er iemand in je naaste omgeving is overleden, hoef je niet direct actie te ondernemen. Neem gerust de tijd om even te realiseren wat er is gebeurd en neem ook de gelegenheid om familie, kennissen of andere betrokkenen te bellen om je bij te staan.

Als je eraan toe bent bel je de huisarts; in een zorginstelling of ziekenhuis kun je de medewerkers raadplegen. Zij weten wat er na het overlijden moet gebeuren. De arts zal een verklaring van overlijden afgeven.

Daarna kun je mij bellen op telefoonnummer: 06 – 44 312 423, dag en nacht. Mocht ik niet meteen de telefoon (kunnen) aannemen, laat dan een bericht achter of stuur mij een sms of WhatsApp bericht en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Zodra je mij aan de telefoon hebt gaan we alvast de eerste zaken regelen. Uiteraard wil ik graag weten wat de gegevens zijn, zowel van de overledene als van de opdrachtgever. Ook is het goed om in het kort te horen wat er is gebeurd en waar de overledene nu is. Je kunt dan aangeven of en waar je je geliefde opgebaard wilt hebben: dit kan thuis of in een uitvaartcentrum. Maar als je liever geen opbaring wilt is dat ook mogelijk. Ik vertel je er graag meer over.

Wat kun je opzoeken en klaarleggen?

  • Is er een uitvaartverzekering afgesloten, dan kun je de polis(sen) van de uitvaartverzekering klaarleggen.
  • Het trouwboekje en/of geldig identiteitsbewijs van de overledene.
  • Is er een testament of een wilsbeschikking? De overledene heeft daar misschien wensen voor de uitvaart ingezet.

Wat ga ik voor je doen?

  • Organisatie van de uitvaart, in alle opzichten en onderdelen.
  • Verzorgen van alle benodigde formaliteiten, zoals aangifte van overlijden, halen van de overlijdensakte, indien noodzakelijk verzoek tot uitstel en andere benodigde documenten.