Uitvaartbeurs 2023

Op 24 september van 13:00 tot 17:00 uur vindt in de zalen van De Belleman in Valkenswaard de derde uitvaart inspiratiebeurs van Valkenswaard plaats.
Laagdrempelig, met liefdevolle aandacht en heel veel om inspiratie op te doen.

We hopen dat deze beurs ervoor zorgt dat men meer gaat nadenken en durft te praten over de dood. Het kan een hulp zijn voor je nabestaanden als ze, als je overlijdt, een beetje weten wat jij mooi vindt.
Om je te laten zien dat het laatste afscheid – en de periode daarvoor én daarna – heel passend gemaakt kan worden, zowel qua wensen als beschikbaar budget, wordt deze bijzondere beurs georganiseerd.

Het overlijden van een geliefde is een belangrijk moment om stil te staan bij de plaats die de overledene in het leven heeft gehad. Wat heeft hij of zij voor rol gespeeld in jóuw leven? Daarom is het belangrijk voor nabestaanden om ook écht betrokken te zijn bij het laatste afscheid: de uitvaart. Het is vaak de laatste kans om nog “iets te doen” voor de overledene. Hoe mooi is het dan als je gebruik kunt maken van producten en diensten die écht bij je geliefde passen?!

Tijdens deze beurs kun je vrijblijvend praten met een uitvaartverzorger over een mooie, passende uitvaart of met een executeur over je toekomstige nalatenschap. Bekijk alternatieve manieren van vervoer, een persoonlijke urn of een bijzondere omhulling. Verbaas je over de nieuwe ontwikkelingen zoals rouwbloemen die ‘omgetoverd’ worden in een bijzonder schilderij en zie wat er mogelijk is om het laatste afscheid vast te leggen.

Er wordt gezorgd voor koffie/thee, live muziek, oprechte belangstelling en – dat realiseren we ons – niet alledaagse informatie. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Presentatie veraarden

Deze middag om 14:00 uur zal er een lezing/informatiebijeenkomst gehouden worden door de Stichting Veraarden over humaan composteren: naast begraven en cremeren hopelijk samen met resomeren binnen niet te lange tijd een vierde lichaamsbestemming. Als je daarbij wilt zijn, reserveer dan gratis je plaats door op de kaartjes hieronder te klikken: