Uitvaartverzekering

Ook al heb je een uitvaartverzekering, je bent altijd vrij om de uitvaartonderneming te kiezen die bij jou past. Soms lijken de polisvoorwaarden anders te doen geloven. Twijfel je of je mij kunt inschakelen? Denk je dat dit misschien duurder is? Neem contact met me op en we kijken samen naar de mogelijkheden en de gevolgen.

Naturaverzekering of dienstenverzekering

Deze verzekering levert standaarddiensten en -producten. Als je wilt afwijken van de inhoud van het standaardpakket (bijvoorbeeld meehelpen met de verzorging,  een andere kist, een fotokaart of meer consumpties) dan wordt dit in rekening gebracht. In de meeste gevallen zijn de uitvaartwensen uitgebreider dan het pakket verzekert. Nabestaanden komen hier vaak pas laat achter en moeten zo een (soms fors) deel van de kosten zelf betalen.

Weet dus wat je verzekerd hebt. Heb je een naturaverzekering? Vraag eens na wat er nu daadwerkelijk verzekerd is. Natuurlijk kan ik dit ook voor je doen.

Als je mij de uitvaart laat regelen keert je verzekering een bedrag uit. Wil je weten hoe hoog dat bedrag is? Dat kan ik nu al voor je navragen.

Kapitaalverzekering of sommenverzekering

Na overlijden wordt er een bedrag uitgekeerd, je bent vrij in de besteding van het bedrag en de keuze van uitvaartonderneming. Bij de sommenverzekering ben je wel verplicht om het bedrag geheel aan de uitvaart te besteden.

Voordeel van een kleine uitvaartonderneming  

Ik kan persoonlijk werken: een afscheid met producten en diensten die bij jullie passen, geen eenheidsworst omdat het ‘zo hoort’. Ook heb je vanaf het eerste contact tot en met de dag van het afscheid één aanspreekpunt en geen wisselende gezichten. Het afscheid hóeft niet in een paar uur geregeld te zijn; we doen het stap voor stap in volgorde van hoe belangrijk iets is. De families die ik begeleid ervaren dit als erg waardevol. Kijk bij de ervaringen van de families om te lezen hoe zij mijn diensten hebben ervaren.

Onafhankelijk onderzoek 

De Consumentenbond doet regelmatig onderzoek naar uitvaartverzekeringen. Hun conclusie is dat je de meeste vrijheid hebt als je een kapitaalverzekering of sommenverzekering afsluit.

Kostenberekening uitvaart

Een uitvaart is iets heel persoonlijks en de kosten ervan verschillen op basis van de keuzes die gemaakt worden. Als je een globale berekening wilt maken van de uitvaartkosten kun je dit doen op de site van het NIBUD.