Ester

Ik ben Ester van den Hoek, opgegroeid in het westen van het land en woon nu al bijna 19 jaar in Valkenswaard. Tijdens mijn werkzame leven heb ik leuke banen gehad, maar toen in 2016 mijn oma op 103-jarige leeftijd overleed wist ik het opeens: “Uitvaartverzorger, dat is wat écht goed bij mij past”. Daarom ben ik in januari 2017 meteen begonnen met de opleiding uitvaartverzorger bij Docendo.

Een écht persoonlijk afscheid helpt bij het verwerken van het verdriet daarna. Daarom neem ik  alle tijd om met de familie een afscheid te vormen wat bij deze unieke mens past. Een afscheid wat voor de nabestaanden een mooie herinnering wordt waar zij met een goed gevoel op kunnen terugkijken.

Je kunt zelf kiezen hoe dit eruit komt te zien. Wil je het liefst een traditionele invulling met de afscheidsdienst in de kerk of in het crematorium: prachtig. Maar er is zoveel meer mogelijk, als het bij jou of je geliefde past: met een motor met zijspan naar het crematorium, een afscheid in de kantine van de voetbalclub of een kleine, intieme bijeenkomt thuis in de tuin, het kan allemaal! Mijn ervaring in het organiseren en regelen van grote bijeenkomsten en trainingen komen goed van pas bij het vormgeven van de uitvaart.

Omdat wij het in onze familie zelf deden weet ik dat het heel mooi is om samen met familieleden (van jong tot oud) met bloemen iets te maken wat echt past. Een kleurrijk stuk voor een kleurrijk persoon, een veldboeket voor een natuurliefhebber, of gewoon de lievelingsbloemen van de overledene. Terwijl je bezig bent, denk je nog eens na – en praat je over degene voor wie je dit stuk aan het maken bent, je haalt herinneringen op en voor je het weet heb je een prachtige, persoonlijke decoratie gemaakt. Ik kan je daarbij helpen

Met het organiseren van een passende uitvaart kan, als je dat wilt, zoveel mogelijk rekening gehouden worden met het milieu. Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen in de uitvaartwereld die gericht zijn op duurzaamheid. Maar wat is zinvol? Hoe regel je dat praktisch? En wat kun je zelf doen? Ook daar kan ik je meer over vertellen. 

Uittvaarten begeleid ik in heel Brabant, maar als jij aan de andere kant van het land woont en je wilt toch graag dat ik de uitvaart verzorg kan dat natuurlijk altijd! We kunnen heel veel telefonisch regelen, maar ik kan ook een paar dagen bij jullie in de buurt in een bed & breakfast verblijven, we vinden er iets op!