Ester

Ik ben Ester van den Hoek, opgegroeid in het westen van het land en woon nu al ruim 20 jaar in Valkenswaard. Tijdens mijn werkzame leven heb ik leuke banen gehad, maar toen in 2016 mijn oma op 103-jarige leeftijd overleed wist ik het opeens: “Uitvaartverzorger, dat is wat écht  bij mij past”. Daarom ben ik in januari 2017 meteen begonnen met de opleiding uitvaartverzorger bij Docendo.

Als er iemand is overleden moet er in een paar dagen tijd heel veel geregeld worden. Laat mij jullie daarmee helpen zodat jullie tijd hebben voor je eigen gevoelens. 
Ik help jullie met een afscheid vormen zoals iemand was. Een afscheid wat voor jullie een mooie herinnering wordt waar je met een goed gevoel op kunt terugkijken en wat troost kan bieden bij het verlies.

Je kunt zelf kiezen hoe dit eruit komt te zien. Wil je het liefst een traditionele invulling met de afscheidsdienst in de kerk of in het crematorium: prachtig. Maar er is zoveel meer mogelijk, als het bij jou of je geliefde past: een afscheid in de kantine van de voetbalclub of een kleine, intieme bijeenkomt thuis in de tuin, met een motor met zijspan naar het crematorium, het kan allemaal! Mijn ervaring in het organiseren en regelen van grote bijeenkomsten en trainingen komen goed van pas bij het vormgeven van de uitvaart.

Omdat wij het in onze familie zelf ook doen weet ik dat het heel mooi is om samen met familieleden (van jong tot oud) met bloemen iets te maken wat echt past. Een kleurrijk stuk voor een kleurrijk persoon, een veldboeket voor een natuurliefhebber, of gewoon met de lievelingsbloemen van de overledene. Terwijl je bezig bent, denk je nog eens na – en praat je over degene voor wie je dit stuk aan het maken bent, je haalt herinneringen op en voor je het weet heb je een prachtige, persoonlijke decoratie gemaakt. Ik kan je daarbij helpen

Met het organiseren van een passende uitvaart kan, als je dat wilt, zoveel mogelijk rekening gehouden worden met het milieu. Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen in de uitvaartwereld die gericht zijn op duurzaamheid. Maar wat is zinvol? Hoe regel je dat praktisch? En wat kun je zelf doen? Ook daar kan ik je meer over vertellen. 

Uitvaarten begeleid ik in heel Brabant, maar als jij aan de andere kant van het land woont en je wilt toch graag dat ik de uitvaart verzorg kan dat natuurlijk altijd! We kunnen heel veel telefonisch regelen, maar ik kan ook een paar dagen bij jullie in de buurt in een bed & breakfast verblijven, we vinden er iets op!

 

Behalve  dat ik mijn opleiding tot uitvaartverzorger heb afgerond, volg ik regelmatig cursussen en workshops om mijn kennis te vergroten. Ik heb de certificaten ‘Dementievriendelijke Uitvaartverzorger’, behaald na de cursus bij DeMens trainingen voor de uitvaartzorg en het keurmerk ‘Kindvriendelijke uitvaartverzorging’, na een training verzorgd door Richard Hattink van Rouw&.  Zo kan ik families nog beter bijstaan.