Uitvaartbeurs 15 september

Persbericht:

Op initiatief van Ester van den Hoek van ‘ester van den hoek UITVAART’ en in samenwerking met Suzan van der Vorst van Fonckle, coach in nalatenschap, vindt op 15 september in en om ‘t Oude Wandelpark  in Valkenswaard de eerste uitvaart inspiratiebeurs van Valkenswaard plaats.

Laagdrempelig, met liefdevolle aandacht en heel veel om inspiratie op te doen.

We begrijpen dat de dood niet iets is wat je graag en vaak bespreekt. Om je te laten zien dat het laatste afscheid – en de periode daarvoor én daarna – heel persoonlijk gemaakt kan worden, aangepast naar zowel de wensen als het beschikbare budget, wordt deze bijzondere beurs georganiseerd.

Het overlijden van een geliefde is een belangrijk moment om stil te staan bij de plaats die de overledene in het leven heeft gehad. Wat heeft hij of zij voor rol gespeeld in jóuw leven? Daarom is het belangrijk voor nabestaanden om ook écht betrokken te zijn bij het laatste afscheid: de uitvaart. Het is vaak de laatste kans om nog “iets te doen” voor de overledene. Hoe mooi is het dan als je gebruik kunt maken van producten en diensten die écht bij je geliefde passen?!

Tijdens deze beurs kun je vrijblijvend praten met een uitvaartverzorger over een mooie, persoonlijke uitvaart of met een notaris over een (levens-)testament. Bekijk herinneringssieraden, een persoonlijke urn of een bijzondere omhulling. Verbaas je over de nieuwe ontwikkelingen zoals rouwparels en ballondecoraties en zie wat er mogelijk is om het laatste afscheid vast te leggen.

Naast deze veelzijdige, unieke exposanten zal Arianne Beks van ‘Koeztr’ een nieuwe ontwikkeling introduceren, de KOEZTR® box.
Met de KOEZTR® box zijn kinderen bewust bezig met het rouwproces.
Zoals een fotoboek van een afscheid een praat- en herinneringshulp is voor volwassenen, is de KOEZTR® box dit voor kinderen. Voor hen geen fotoboek, maar een box met foto’s inclusief attributen en gebruikerstips om spelenderwijs bezig te zijn met rouw.

Er wordt gezorgd voor koffie/thee, (live) muziek, diverse korte lezingen, oprechte belangstelling en – dat realiseren we ons – niet alledaagse informatie. Iedereen is welkom; er is een speeltuin en er zijn activiteiten voor kinderen. De toegang is gratis.

ps.: hiernaast worden alle (37!!) exposanten kort voorgesteld.