Een éénpitter in de uitvaartzorg

Hoe kan een zelfstandig uitvaartverzorger in zijn/haar eentje een hele uitvaart organiseren? Dat vertel ik je hier.

Samenwerken
Natuurlijk kan ik dat niet alleen en gelukkig maar! Het is fijn en leerzaam om samen te werken met andere bedrijven die eigenlijk mijn collega’s zijn. Met allemaal hetzelfde doel: met elkaar, samen met de nabestaanden, een persoonlijk en liefdevol afscheid verzorgen.

Zoals iedereen zijn eigen talenten heeft en dingen waar je niet zo goed in bent, is dat uiteraard ook zo bij uitvaartverzorgers. Als ik weet dat anderen veel beter zijn in de laatste verzorging van een overledene, dan vraag ik hen om dat voor mij te doen. Zij hebben zich daarin gespecialiseerd.
Zij verzorgen ook het vervoer van de overledene van bijvoorbeeld het ziekenhuis naar het rouwcentrum en, als je dat wilt, het vervoer op de dag van de uitvaart.
De kaarten laat ik drukken bij de lokale drukkerij. Zo kan ik even snel een proefdruk laten maken om te zien of het resultaat naar wens is. 
Samen met de medewerkers van de begraafplaats of het crematorium zorgen we ervoor dat het afscheid mooi verloopt. Als het afscheid op een andere locatie is, bijvoorbeeld in een zaal, een clubgebouw of buiten, heb ik meestal wat extra hulp nodig. Ook daarvoor heb ik een klein netwerk van lieve mensen, 
Het is mogelijk om de uitvaart vast te laten leggen door een fotograaf of videograaf. Voor wie er niet bij kan zijn, voor je (kleine) kinderen of gewoon voor jezelf, om later nog eens terug te kijken. Op de dag zelf gaat er zoveel langs je heen. Ik ken er meerdere en er is altijd iemand die bij jullie past. 

Dag en nacht bereikbaar

Uiteraard zorgt een kleine zelfstandige dat zijn of haar telefoon altijd in de buurt is, ook als je op een verjaardag bent of een wandeling maakt. ‘s Nachts ligt mijn telefoon op het nachtkastje. Als ik een paar dagen niet in de buurt ben, zorg ik dat de vervanging goed geregeld is.
Met meerdere opdrachten tegelijk is het een kwestie van iets harder lopen en wat meer uren draaien. Iedere familie heeft tenslotte recht op dezelfde aandacht.

Continuïteit
Elke zelfstandige uitvaartverzorger zorgt ervoor dat hij of zij een netwerk van collega’s om zich heen heeft met dezelfde visie en werkwijze. Op deze manier kunnen zij elkaar waarnemen in het geval van ziekte, vakantie of om andere redenen.

Kortom, er is een groot netwerk nodig. Niet alleen om mee samen te werken maar ook om advies te vragen, te sparren of ervaringen te delen.

Samen zorgen wij ervoor dat het afscheid een waardevolle herinnering wordt.

Neem contact met ons op

    Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google privacy voorwaarden en servicevoorwaarden zijn van toepassing.